Op zoek naar een vertaalbureau Utrecht? Hier moet je op letten

pexels-andrea-piacquadio-3808904

Elke test moet anders vertaald worden, de ene kan vrijer vertaald worden dan de andere. Eén ding is wel belangrijk, dit is namelijk dat ter alle tijd de kwaliteit gewaarborgd wordt. In dit artikel lees je duidelijk waar je op moet letten bij het kiezen van een vertaalbureau Utrecht.

Juiste vertaling

Een vertaling wil je ter alle tijd overbrengen op de manier die bedoeld is daarom is het belangrijk dat de vertaling jouw doelgroep aanspreekt. Bij het vertalen van een tekst is het van essentiële waarde dat er rekening wordt gehouden met verschillen in culturen en landen. Zo moet een tekst in het Nederlands overtuigen maar ook een tekst in het Spaans moet hetzelfde overkomen. Dit is uiterst moeilijk maar wel belangrijk. Het is daarom belangrijk dat je een vertaalbureau kiest die aansluit bij jouw soort tekst, zo zitten er professionele mensen op jouw tekst en weet je zeker dat het klopt. Voorbeeld van een goed vertaalbureau is vertaalbureau Utrecht, dit is de beste vertaler in Utrecht.

Ervaring

Voor het juist overbrengen van jouw tekst en om de kwaliteit te waarborgen zoek je een ervaren vertaler. Zoals net beschreven is het belangrijk een vertaalbureau te zoeken die aansluit op jouw tekst. Zo kan je voor marketingtekst andere vertaalbureaus inschakelen dan voor een blogtekst. Ervaren vertaalbureaus hebben precies de mensen die jou goed kunnen helpen en een juiste vertaalde tekst kunnen samenstellen.

Kwaliteit

Om de kwaliteit te waarborgen kiezen vaak vertaalbureaus de tekst te laten vertalen en vervolgens te laten controleren door een andere vertaler die nog aanpassingen kan doen om zo precies een juist stuk voor jouw doelgroep neer te zetten. Hierdoor komen er vrijwel nooit fouten voor in de stukjes en zal de kwaliteit ter aller tijd waar geborgd blijven.

Marketingteksten

Speciaal bij marketingteksten is het goed om op te letten op het stukje SEO, in deze wereld van marketing is het enorm belangrijk. Vooral bij dit soort teksten is het ongelofelijk belangrijk dat er vertalers werken die zijn gespecialiseerd zijn in SEO, net het woord op een andere plek kan zorgen voor ongelofelijk veel verandering. 

Opgelet!

Let op de volgende dingen bij het kiezen van een vertaalbureau:

 • Vertalen die professioneel zijn
  • Afgerond diploma op hbo-niveau
  • Ervaring als vertaler
 • Vertaler kiezen op specialisatie
 • Analyse van de tekst, hoelang is de vertaler ermee bezig
 • Controleur van teksten, dus dat de tekst gecontroleerd wordt of er geen fouten inzitten
 • Bestanden worden geleverd met opmaak en bijbehorende documentatie
 • Mogelijkheid tot feedback, zodat het gefinetuned kan worden
 • Goed bereikbaar voor eventuele aanpassingen
 • Internationaal certificaat en erkend

Als je deze tips gebruikt en ook specifiek daarop zoekt zal je zeker een vertaalbureau vinden die perfect aansluit bij jou eisen en wensen!

Facebook
Twitter
Pinterest